Na zeven jaar bij James Walker was Huib den Breejen (60) toe aan een andere uitdaging. Het liefst bij een bedrijf waar hij als vertegenwoordiger de vrijheid kreeg om op zijn manier het relatiebestand te behouden en uit te breiden. Per 1 juni 2019 heeft hij dat gevonden bij All Pumps Holland in Papendrecht.

“Na een aantal gesprekken met All Pumps Holland wist ik het zeker. Dit bedrijf is van het type mouwen opstropen, korte lijnen en niet te ingewikkeld doen. Dat beviel me gelijk al. Dick Wortman is van plan langzaam af te bouwen en daarom waren ze op zoek naar iemand voor de commerciële buitendienst. Liefst een wat ouder iemand met de nodige ervaring.” 

Nou, die ervaring heeft Huib. “Ik heb altijd aan de Merwede gewoond in Sliedrecht. Daar ben ik ooit begonnen in een smederij waar we werkten voor binnenvaartschepen. Daarna heb ik altijd in de maritieme wereld gewerkt, ook veel in de praktijk. Ik heb gevoel bij deze wereld, moet het water ruiken. Vandaar ook mijn eerdere functies als afbouwcoördinator bij IHC Merwede en pre-outfitcoördinator bij een werf in Krimpen aan den IJssel.”

“Ik ken vrij veel mensen in de binnenvaart en bij de werven.” Daar komt Huib niet langs als een standaardvertegenwoordiger met een orderblok en omzeteisen in zijn achterhoofd. “Nee, het gaat mij niet om de omzetcijfers. Ik ben van het relaties onderhouden en uitbouwen. En van problemen oplossen. Je zult me dan ook regelmatig zien op binnenvaartbijeenkomsten en -beurzen. Een klant komt niet voor dat bepaalde product, dat kan hij ook ergens anders kopen. Hij komt voor het vertrouwen, nu en in de toekomst.”

Gezien het nog relatief korte dienstverband pretendeert hij nog niet al veel pomp-technische kennis te hebben. “Daar ben ik wel mee bezig, maar ik kan hier terugvallen op mensen met heel veel ervaring op dit gebied. Naast de grote voorraad en de werkplaats speelt service verlenen een grote rol bij All Pumps Holland. Snel acteren, snel handelen en dat op een goede manier is belangrijk. Daar is onze nieuwe servicewagen, die dient als een mobiele werkplaats, een mooi voorbeeld van. Klaarstaan voor de klant, daar gaat het om.”

Huib heeft voor All Pumps heel Nederland en een stukje België en Duitsland als werkgebied. “We hebben zowel de werven als de tussenhandel hoog staan. Net als zij, streven wij naar continuïteit. Met de vrijheid die ik hier krijg, gaat dat zeker lukken!”

www.allpumpsholland.nl