Patrick Koert is servicemanager bij Koedood Dieselservice. Deze functie vervult hij nu drie jaar, de negen jaar ervoor was hij er monteur in de buitendienst.

In het kantoor werkt hij nauw samen met chef werkplaats Wilco van Tiggelen en technisch manager Martin Schenk. “Ik ben van buiten naar binnen gegroeid. Het voordeel van mijn ervaring als monteur is dat ik weet wat er van je verwacht wordt. Ik kan mij inleven als we iemand op pad sturen. Vroeger deed je het met je gereedschapskist, nu met je telefoon; luisteren, praten, plannen en organiseren.”

“Ons kantoor is het epicentrum, je hebt naast het gepland onderhoud ook de storingen. We werken voor de binnenvaart, zeevaart en offshore, dus er is genoeg te doen. Het voordeel: we kunnen putten uit een grote voorraad onderdelen, de kennis en flexibiliteit van achttien monteurs en beschikken over bussen met veel gereedschap en reserveonderdelen.” 

“Het goede van de samenwerking met Wilco en Martin is dat we makkelijk met elkaar praten over techniek. We kennen elkaar goed en nemen dingen van elkaar over als het hectisch is. We zitten eigenlijk iedere dag vol en als er op zo’n dag veel storingen zijn, dan kijk je niet op een extra uur.” Desgevraagd beaamt Patrick: “Stressbestendig moet je wel zijn.”

Hij ziet elk succes als een optelsom. “Wij met z’n drieën, de monteurs, de medewerkers in de werkplaats en het magazijn tot aan de directie aan toe. Door de organisatie hebben we een storingsdienst en kunnen we 24/7 service verlenen.” Want ook al lossen de mannen heel wat telefonisch op, er valt genoeg te organiseren. Een storing in het buitenland bijvoorbeeld. “Analyseren welke onderdelen nodig zijn, vliegreis en hotel regelen, tijdspad uitzetten in overleg met de klant. Vervolgens moet de monteur het doen, hij is ons visitekaartje. Als de klant uiteindelijk geholpen is heb je het met z’n allen tot een goed eind gebracht. Dat geeft je een voldaan gevoel.”

“Koedood geeft mij een familiegevoel. Je mag jezelf hier ontplooien, zelf beslissingen nemen en ook fouten maken. Wat er ook aan de hand is, als ik Arie of Bert Koedood tegenkom, vragen ze eerst hoe het met mij gaat en met de kinderen. Het menselijk aspect is heel belangrijk en dat stimuleert je om je volledig in te zetten.”

En naast Koedood? “Ik heb een gezin met een zoon van vier en een dochter van tien. Zij speelt voetbal. Ik heb zelf altijd gevoetbald en nu ben ik trainer van haar team. Ook dat geeft mij veel voldoening.”